DESCRIEREA PERSONAJELOR

PROTAGONISTUL

 

AGER LINXY (LINXY) – (VIZI IMRE) – este un ras, protagonistul filmului. Inima viteaza si nobila, Linxy sare in ajutorul celor slabi si neajutorati, ii salveaza pe cei aflati in pericol. Este sensibil la problemele mediului inconjurator din rezervatia Marele Parc, in care locuieste alaturi de prietenii sai. Devine liderul expeditiei organizate pentru dobandirea smaraldului vietii si care se dovedeste o aventura fascinanta, punandu-i la incercare curajul, rezistenta si loialitatea fata de ceilalti membri ai echpei. Simbolizeaza curajul, generozitatea si agilitatea.

SUSTINATORII PROTAGONISTULUI

PINXY-ROZ – (ALEXANDRA SABRINA VANCI) – este un linx, prietena de nadejde a lui Linxy, pe care il va sprijini in toate actiunile sale. Personaj pozitiv, protectoarea si infirmiera bolnavilor. Este un bun omunicator, capabil sa-i mobilizeze si pe altii atunci cand cineva se afla in pericol. Il va adaposti pe iepurele Guleras-Alb la ea si va chema ambulanta pentru ca acesta sa fie transportat de urgenta la spital. Totodata, se dovedeste a fi unul din suporterii morali ai echipei, atunci cand greutatile si obstacolele par de neinvins.

FOXY SOSETE-NEGRE – (DORIN GRIGUTA) – este un vulpoi. Personaj pozitiv, simbol al inteligentei si al inovarii in materie de cartografie digitala. Este un sustinator moral al echipei si un bun consilier al acesteia. Da dovada de intuitie si fler in ceea ce priveste personajele negative, anticipand comportamentul si unele actiuni ale acestora.

SPRINTEN JDER – (EDUARD BINDIU) – este un jder. Personaj pozitiv, sustinator al lui Linxy. Agil, spontan si bun cunoscator al rezervatiei Marele Parc. Isi insoteste prietenii in expeditie, dandu-le sfaturi utile pentru o parcurgere mai rapida a distantei pana la Pestera Liliecilor, atunci cand membrii echipajului raman fara logistica si harti.

ANTAGONISTUL

KIT-BANDIT – (FELIX ARTUCHE) – este un linx, opusul lui Linxy. Personaj antagonic, egoist, badaran si hraparet devine victima propriilor sale actiuni. Actioneaza de cele mai multe ori fara a avea un plan dinainte stabilit. Are un aspect neglijent. Este influentabil si usor de manipulat.

SUSTINATORII ANTAGONISTULUI

MAX-MASCATUL – (ANDREI DINU) – este un dihor, amicul lui Kit-Bandit. Personaj negativ, insinuant si oportunist, cauta sa-si atinga telurile prin faptele altora. Maestru al stratagemelor si al disimularii, este principalul prejudiciator al „nucleului” Linxy, Pinxy-Roz, Foxy Sosete-Negre, Sprinten Jder. Se situeaza in spatele actiunilor lui Kit-Bandit insa da dovada de lasitate atunci cand acesta se afla in pericol.

ZGARIE-RAU – (CLAUDIA REVAN) – este un linx, prietena lui Kit-Bandit. Bagacioasa, invidioasa si impulsiva il va urma pe Kit-Bandit pana la Muntele Fermecat, fara a avea insa curajul sa urce pana la pestera. La final, va incerca sa repare prejudiciul creat, inapoindu-i profesorului Bufnita-Urecheata hartile pretioase, furate de prietenii ei.

PISICOT-VARGAT – (DORU FARTE) – este un pisoi salbatic, sustinator al actiunilor lui Kit-Bandit. Oscileaza intre bine si rau. In majoritatea situatiilor da dovada de slabiciune, lasitate si nehotarare. Este considerat prostul grupului baietilor rai, dezamagit de actiunile si comportamentul lui Kit-Bandit si Max-Mascatul.

PERSONAJE SECUNDARE

BUFNITA-URECHEATA – (LIVIU TOPUZU) – este o bufnita. Personaj pozitiv, Bufnita-Urecheata este profesor la Academia Libera unde studiaza personajele actiunii. Acesta le va explica ce inseamna poluarea mediului inconjurator si cum pot fi curatate apele Marelui Parc. Tot el este cel care ofera solutia dobandirii, „obiectului valoros”, smaraldul vietii cu ajutorul caruia apele Marelui Parc pot fi decontaminate.

GULERAS-ALB – (SANDU BARBU) – este personajul care declanseaza intriga actiunii. Gasit lesinat pe malul paraului ii va pune pe ganduri pe Linxy si Pinxy-Roz.

GHEARA DE AUR – (MARCEL MACHE MIRZA) – este un linx, medic. Personaj secundar pozitiv. Este cel care se va ocupa de tratamentul lui Guleras-Alb.

BRANCARDIER 1, BRANCARDIER 2 – (VICTOR MMUSETEANU) – lincsi brancardieri ai Spitalului de Urgenta, personaje secundare pozitive. Sunt cei care-l vor transporta pe Guleras-Alb la spital.

CAMPION, CASCADOR – (CIPRIAN MATEIAN) – sunt doua vidre experte in rafting. Personaje pozitive care ofera solutii la depasirea situatiei dificile ivite in urma prejudiciului provocat de Kit-Bandit si gasca sa, ajutandu-i pe Linxy si prietenii sai sa treaca Raul Vidrelor, unul din obstacolele ivite in calea lor spre Pestera Liliecilor. Campion si Cascador formeaza un „nucleu de afinitate” impreuna cu Linxy, Pinxy.

LUP-BATRAN – (VALERIU DORAN) – este seful haitei lupilor, bunicul lupilor gemeni Ric si Roc. Personaj pozitiv indeplineste functia de „remitent” al protagonistului. El este si autorul scrisorii de recomandare adresata Samanului in favoarea lui Linxy si a prietenilor sai.

RIC, ROC – (VALI V POPESCU) – sunt doi lupi frati gemeni, nepotii lui Lup-Batran. Personaje negative, ei vor produce „lipsa” lui Pinxy-Roz pe care o rapesc pentru a-l necaji pe Linxy. Fara Pinxy-Roz, Linxy si prietenii sai nu pot evolua spre dobAndirea „obiectului valoros” – smaraldul vietii.

LILIAC COMANDOR – (SANDU BARBU) – personaj pozitiv, constituie legatura intre Saman si intrusii din afara pesterii. Are functia de comunicator si mesager, preia scrisoarea de recomandare a lui Lup-Batran de la Linxy si i-o preda destinatarului – Samanul.

SAMANUL – (VICTOR MUSETEANU) – este personaj pozitiv, „donatorul” obiectului valoros, smaraldul vietii. De asemenea, indeplineste functia de destinatar caruia ii este adresata scrisoarea de recomandare din partea lui Lup-Batran pentru a favoriza protagonistul si sustinatorii acestuia.