SZEREPLŐK

A FŐSZEREPLŐ

 

LINXY – (VIZI IMRE) – egy hiúz, a film főszereplője, a bátor és nemes szívű Linxy, aki a gyengék és gyámolítatlanok segítségére siet, megmentve a veszélybe jutottakat. Érzékeny a Nagy Park rezervátum környezeti problémáira, ahol barátaival együtt lakik. Az élet smaragdja megszerzése érdekében szervezett expedíció vezetőjévé válik, ez egy lenyűgöző kalandnak bizonyul, ami a bátorságot, az ellenálló képességet és a csapattársaival szembeni lojalitást teszi próbára. A bátorság, a nagylelkűség és az élénkség jelképe.

A FŐSZEREPLŐ TÁMOGATÓI

PINXY RÓZSIKA – (ALEXANDRA SABRINA VANCI) – egy hiúz, Linxy megbízható barátnője, akit minden cselekedetében támogat. Pozitív szereplő, a betegek védelmezője és ápolója. Jó kommunikátor, aki ha valaki veszélybe kerül, akkor másokat is képes mozgósítani. Fehér Gallérocska nyuszinak szállást nyújt és kihívja a mentőt, hogy azt sürgősen korházba szállítsák. Ugyanakkor a csapat morális drukkerei egyikének bizonyul, akkor, amikor a nehézségek és akadályok legyőzhetetlennek tűnnek.

FEKETE STRIMFLI FOXY – (DORIN GRIGUTA) – egy róka. Pozitív szereplő, az intelligencia és a digitális térképrajzolás újításának jelképe. A csapat egyik morális támogatója, annak jó tanácsadója. A negatív szereplők tekintetében jó megérző képességről és szimatról tesz bizonyságot, előrelátva azok várható magatartását és egyes cselekedeteit.

NEMREST NYEST – (EDUARD BINDIU) – egy nyest. Pozitív szereplő, Linxy támogatója. Élénk, spontán és a Nagy Park rezervátum jó ismerője. Elkíséri barátait az expedícióban, kiknek hasznos tanácsokat ad a Denevérek barlangjához tartó távolság gyorsabb megtétele érdekében, akkor, amikor a csapat tagjai logisztika és térképek nélkül maradtak.

AZ ELLENLÁBAS

BUNKÓ BANDI – (FELIX ARTUCHE) – egy hiúz, Linxy ellentéte. Kibékíthetetlen szereplő, egoista, faragatlan és kapzsi, aki saját cselekedeteinek áldozatává válik. Legtöbbször előzetes terv nélkül cselekszik. Hanyag benyomást kelt. Befolyásolható és könnyen manipulálható.

AZ ELLENLÁBAS TÁMOGATÓI

MASZK MAX – (ANDREI DINU) – egy görény, Bunkó Bandi barátja. Negatív, gyanúsítgató és opportunista szereplő, aki céljait mások tettein keresztül igyekszik elérni. A furfangosság és az eltitkolás mestere, a Linxy, Pinxy Rózsika, Fekete Strimfli Fox, Nemrest Nyest „mag” károkozója. Bunkó Bandi cselekedetei hátterében helyezkedik el, de amikor az veszélybe kerül, akkor gyávának bizonyul. Bunkó Bandinak azt javasolja, hogy lopja el az élet smaragdját, hogy azt saját érdeke szerint tudja értékesíteni.

SZIKEKARMÚ – (CLAUDIA REVAN) – egy hiúz, Bunkó Bandi barátnője. Tolakodó, irigykedő és lobbanékony, aki Bunkó Bandit kíséri el az Elvarázsolt Hegyi expedícióban, az élet smaragdja ellopása érdekében, de akinek nincs bátorsága a Denevérek barlangjához felmenni. A végén megpróbálja az okozott kárt helyrehozni, visszaadva Fülesbagoly Professzornak azokat az értékes térképeket, amelyeket barátai loptak el.

CIRKÁS CIRMI – (DORU FARTE) – egy vadmacska, Bunkó Bandi cselekedeteinek támogatója. A jó és a rossz között ingadozik. A helyzetek többségében gyengének, gyávának és határozatlannak bizonyul. A rossz fiuk csoportja ostobájának tekinthető, akit Bunkó Bandi és Maszk Max cselekedetei és magatartása kiábrándít.

MELLÉKSZEREPLŐK

FÜLESBAGOLY PROFESSZOR – (LIVIU TOPUZU) – egy bagoly. Pozitív szereplő, Fülesbagoly a Szabad Akadémia professzora, ahol a cselekmény szereplőit tanulmányozza. Elmagyarázza nekik, hogy mit jelent a környezet szennyezése és hogy lehet a Nagy Park vizeit megtisztítani. Szintén ő az, aki az „értékes tárgy” megszerzésének megoldását nyújtja, vagyis az élet smaragdjának, amely lehetővé teszi a Nagy Park vizei szennyeződéseinek eltávolítását.

FEHÉR GALLÉROCSKA – (SANDU BARBU) – az a szereplő, aki a cselekmény cselszövését elindítja. A patak partján ájultan találnak rá és ez Linxyt és Pinxy Rózsikát elgondolkoztatja.

ARANYKARMÚ DOKTOR – (MARCEL MACHE MIRZA) – egy hiúz, orvos. Pozitív mellékszereplő. Ő az, aki Fehér Gallérocska kezelésével foglalkozik.

1 BETEGHORDOZÓ, 2 BETEGHORDOZÓ – (VICTOR MUSETEANU) – a Sürgősségi Korház beteghordozó hiúzai, pozitív mellékszereplők. Ők azok, akik Fehér Gallérocskát a korházba szállítják.

BAJNOK, KASZKADŐR – (CIPRIAN MATEIAN) – két vadevezésben szakértő vidra. Pozitív szereplők, akik Bunkó Bandi és bandája által okozott kár miatt bekövetkezett nehéz helyzet áthidalására megoldást nyújtanak, Linxyt és barátait segítve a Vidrák folyóján történő átkelésben, amely a Denevérek barlangjához vezető út egyik akadályát képezte. Bajnok és Kaszkadőr, Linxyvel és Prinxyvel együtt egy „ vonzalmi magot” képeznek.

ÖREG FARKAS – (VALERIU DORAN) – a farkas falka vezére, Rik és Rok farkas ikrek nagyapja. Pozitív szereplő, aki a főszereplő „kézbesítője” szerepét tölti be. Ő egyben a Sámánhoz címzett, Linxy és barátai érdekében írt ajánlott levél szerzője is.

RIK, ROK – (VALI V POPESCU) – két ikerfarkas, az Öreg Farkas unokái. Negatív szereplők, ők okozzák Prinxy Rózsika „eltűnését”, akit Linxy bosszantására rabolnak el. Linxy és barátai Prinxy Rózsika nélkül nem tudnak az „értékes tárgy”, vagyis az élet smaragdja megszerzése érdekében tovább haladni.

DENEVÉR FŐVEZÉR – (SANDU BARBU) – pozitív szereplő, aki a Sámán és a barlangba kívülről belépők közötti kapcsolatot teremti meg. Kommunikátor és küldönc szerepét tölt be, átveszi Linxytől az Öreg Farkas ajánlott levelét és azt a címzettnek – a Sámánnak – adja át.

A SÁMÁN – (VICTOR MUSETEANU) – pozitív szereplő, az értékes tárgy, vagyis az élet smaragdja „ajándékozója”. Hasonlóképpen betölti a címzett szerepét, akihez az Öreg Farkasnak a főszereplő és annak támogatói érdekében írt ajánlott levele lett továbbítva.